Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού - Παύλος Μάμαλος

  Τη Δευτέρα, 03/10/2016 θα πραγματοποιηθούν στο σχολείο μας δραστηριότητες για την 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Το φετινό της λογότυπο είναι «Νιώσε τη  χαρά  της  άθλησης  χωρίς το άγχος της  νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους».
  Εμείς το πρώτο δίωρο θα το διαθέσουμε για να μιλήσουμε στην τάξη για κάποιες περιπτώσεις αθλητών, που ξεχώρισαν με την παρουσία τους στους φετινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίου. 
Παύλος Μάμαλος 
  Ο Έλληνας αθλητής που πήρε το χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο αναγκάστηκε να παρατήσει το σχολείο πριν πάει καν στο Γυμνάσιο! Ο ίδιος σε μια συνέντευξή του έχει δηλώσει: «Τα παιδιά με κοροϊδεύανε στο σχολείο, με λέγανε ανάπηρο, κούτσαβο και τέτοια πράγματα. Εγώ καθόμουν σε μια γωνιά και έκλαιγα, όταν κτύπαγε το κουδούνι και ανέβαιναν τα παιδιά πάνω, εγώ καθόμουν από κάτω και έκλαιγα. Μου πετούσαν τις τσάντες από το παράθυρο και μου ερχόντουσαν στο κεφάλι και με κορόιδευαν. Δεν με παίρνανε σε εκδρομές, δεν με παίρνανε σε πενταήμερες, καθόμουν μόνος στο σχολείο μέχρι να γυρίσουν τα άλλα παιδιά και έτσι κάποτε, όταν έφτασα στην έκτη δημοτικού,  παράτησα το σχολείο τελείως και δεν πήγα γυμνάσιο».
  Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να κλειστεί στο σπίτι του, στο δωμάτιο του. Μέχρι τα 27 του, που βρήκε την διέξοδο του αθλητισμού και της Αρσης Βαρών. Βρήκε κίνητρο για την ζωή. Ξεκίνησε σοβαρά λίγο πριν τους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, τότε που κατάφερε και πήρε την 6η θέση. Ακολούθησε ασημένιο στο Πεκίνο, χάλκινο στο Λονδίνο και τώρα η δικαίωση, το χρυσό μετάλλιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου