Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Αξιοποιώντας τον μετεωρολογικό σταθμό στο σχολείο μας!

  Αφού στήσαμε τον μετεωρολογικό σταθμό στο σχολείο και εξοικιωθήκαμε με τη χρήση του, αρχίσαμε το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου να τον αξιοποιούμε στην πράξη κάνοντας μετρήσεις και καταγράφονας τα πρώτα δεδομένα! 
  Στην αρχή μαζί με τα παιδιά σκεφτήκαμε να φτιάξουμε έναν μαγνητικό πίνακα, όπου κάθε μέρα θα καταγράφουμε τα καιρικά φαινόμενα, που επικρατούν στην περιοχή μας και να ενημερώνουμε τους συμμαθητές μας! Εκτυπώσαμε καρτελάκια με ημερομηνίες, θερμοκρασίες, ανέμους κ.τ.λ. και αφού τα κόψαμε, τα πλαστικοποιήσαμε και τους κολλήσαμε μαγνητάκια, ώστε να στέκονται στον πίνακά μας! Για να είναι πιο όμορφος, ζωγραφίσαμε και ένα μεγάλο banner με τον τίτλο του έργου μας!
  Παράλληλα κάποια άλλα παιδιά πήραν την πρωτοβουλία να κατασκευάσουν μια πινακίδα, την οποία θα χρησιμοποιούμε στο μέλλον για τις δραστηριότητες του σταθμού μας
 Μόλις ολοκληρώθηκαν τα καρτελάκια - μαγνητάκια και το banner, αξιοποιήσαμε τη μία από τις δύο μεταλλικές πόρτες, που βρίσκονται στην είσοδο του σχολείου και δημιουργήσαμε έναν καλαίσθητο πίνακα ανακοινώσεων!
  Στη συνέχεια αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε στη διδακτική πράξη τις δυνατότητες του σταθμού μας! Κάθε μέρα στις 12.25 συγκεντρωνόμασταν στην αίθουσα της βιβλιοθήκης και με τη βοήθεια του διαδραστικού πίνακα συνδεόμασταν με την κεντρική σελίδα του μετεωρολογικού σταθμού. Εκεί κάποια παιδιά κατέγραφαν σε ένα ειδικό έντυπο δεδομένα για τη θερμοκρασία, την υγρασία και τον άνεμο, ενώ κάποια άλλα έβγαιναν στο προαύλιο και παρατηρούσαν τα καιρικά φαινόμενα, που επικρατούσαν στην περιοχή. 
   Μόλις συγκεντρώναμε όλα τα στοιχεία που χρειαζόμασταν, συμπληρώναμε τον πίνακα ανακοινώσεων, ώστε να ενημερώνονται όλοι οι συμμαθητές μας για τον καιρό της περιοχής μας!
  Περιττό να αναφέρω ότι τα καρτελάκια γνώρισαν στιγμές δόξας ανάμεσα στα παιδιά, αφού όλα ήθελαν να τα τοποθετήσουν στον πίνακα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου