Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Στήσαμε τον μετεωρολογικό μας σταθμό!!!

  Η σημερινή ημέρα ήταν ξεχωριστή για το σχολείο μας, αφού μια προσπάθεια έξι περίπου μηνών έφτασε σχεδόν στο τέλος της! Τα μηχανήματα του μετεωρολογικού σταθμού, που χρηματοδοτείται από το "Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση", τοποθετήθηκαν τη θέση τους και το σχολείο μας έγινε το πρώτο σχολείο της Βοιωτίας που έχει ιδιόκτητο μετεωρολογικό σταθμό! Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή!
 Το πρωί τοποθετήθηκε στο σημείο που υποδείξαμε ένας εξάμετρος μεταλλικός στήλος, όπου θα φιλοξενείται ο σταθμός!
 Το απόγευμα ο επιστημονικός μας σύμβουλος, κ. Τσούρας Παναγιώτης με τον συνεργάτη του κ. Παλαμίδα Τάσο ήρθαν στο σχολείο μας, τοποθέτησαν τα μηχανήματα στη θέση τους και τα ρύθμισαν, ώστε να λειτουργούν στην εντέλεια!

  Πλέον απομένουν να ρυθμιστούν κάποιες εκκρεμότητες με την αποστολή των δεδομένων στη νέα σελίδα, που δημιούργησε για το σχολείο μας ο κ. Τσούρας, διαχειριστής της ιστοσελίδας μετεωρολογικού ενδιαφέροντος kopaida.gr και πλέον το εγχείρημά μας θα έχει ολοκληρωθεί!
   Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Τσούρα και τον κ. Παλαμίδα, γιατί χωρίς την καθοδήγησή τους και τη σημερινή εργασία τους ο μετεωρολογικός σταθμός δεν θα είχε γίνει πραγματικότητα! Πλέον τις επόμενες ημέρες θα περάσουμε στο κομμάτι της παιδαγωγικής του αξιοποίησης με τις ομάδες παρακολούθησης των καιρικών φαινομένων, που θα δημιουργηθούν από παιδιά της Δ΄ και Έ Δημοτικού!
Ο μετεωρολογικός σταθμός υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του "Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση" στα πλαίσια του προγράμματος "Μαθαίνουμε Παρέα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου