Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

20ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω διαδικτύου "Λυσίας"

  Ξεκίνησε από την 1η Μαρτίου ο 20ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Λυσίας 2016» που διεξάγεται μέσω διαδικτύου και απευθύνεται σε όλη τη ελληνική μαθητική κοινότητα σε Ελλάδα και εξωτερό. Σκοπός του διαγωνισμού, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας  και Θρησκευμάτων, είναι να προάγει την ευγενή άμιλλα μεταξύ μαθητών, την παιδαγωγική και διδακτική προσέγγιση της γνώσης, την κριτική σκέψη και την εξοικείωση των μαθητών με τα εξ αποστάσεως εργαλεία της σύγχρονης τεχνολογίας.
  Μέσα από τον πρωτοποριακό και διασκεδαστικό δικτυακό τόπο του ΛΥΣΙΑ και με το σύνθημα «Ψάχνω – Βρίσκω – Απαντώ», οι μαθητές συνδυάζουν τη γνώση με τη διασκέδαση μέσα από ευρύ φάσμα ερωτήσεων, από τη σχολική ύλη μέχρι και την καθημερινή ζωή των παιδιών. 
http://www.lysiasedu.org/
 (Πάτησε στην εικόνα για να μεταβείς στην επίσημη σελίδα του διαγωνισμού)
  Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό «Λυσίας 2016» έχουν όλοι οι Έλληνες μαθητές από τη Δ΄ Δημοτικού μέχρι και τη Γ΄ Λυκείου (9-18 ετών) που φοιτούν σε σχολεία στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό, ενώ η πρόσβαση των διαγωνιζόμενων στο διαδίκτυο μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε σημείο.
  Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε 2 φάσεις: η πρώτη θα διαρκέσει από 01 Μαρτίου έως 31 Μαρτίου, ενώ η τελική θα πραγματοποιηθεί στις 16 Απριλίου σε προκαθορισμένα εξεταστικά κέντρα ΛΥΣΙΑ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη διεύθυνση http://www.lysiasedu.org για όλες τις λεπτομέρειες συμμετοχής καθώς και τα βραβεία του διαγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου