Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Μετεωρολογικός σταθμός στο σχολείο μας, μια ιδέα που σύντομα θα γίνει πράξη!

  Ανακοινώθηκαν σήμερα, από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, τα αποτελέσματα του προγράμματος "Μαθαίνουμε Παρέα". Με χαρά σας ανακοινώνω, ότι ανάμεσα στις 21 δραστηριότητες, που θα χρηματοδοτήσει το Ίδρυμα για τη φετινή σχολική χρονιά, υπάρχει και η δικιά μας, που αφορά τη δημιουργία μετεωρολογικού σταθμού στο σχολείο!
http://www.latsis-foundation.org/content/news/entry_294/inline/ell/newsInline_294_565ea2dd98a7a.pdf
 (Πάτησε στην εικόνα για να δεις τα αποτελέσματα)
Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το Ίδρυμα Λάτση αναφέρει:
"Έμφαση δόθηκε σε προγράμματα που αξιοποιούν τη βιωματική μάθηση, ώστε να ενισχυθεί η ενεργοποίηση των μαθητών και των μαθητριών και η διερευνητική μάθηση. Μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα ασχοληθούν με τις τέχνες, τις θετικές επιστήμες και τον τοπικό πολιτιστικό πλούτο, θα γνωρίσουν και θα κατανοήσουν καλύτερα το παρελθόν και θα ασχοληθούν με επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα, όπως η βιωσιμότητα του φυσικού περιβάλλοντος και το προσφυγικό. Παράλληλα δόθηκε έμφαση σε προγράμματα που αξιοποιούν με εναλλακτικούς εκπαιδευτικούς τρόπους τις σχολικές υποδομές και τις νέες τεχνολογίες μπλέκοντας όσο το δυνατόν περισσότερα γνωστικά αντικείμενα."
  Σε λίγο καιρό πλέον το σχολείο μας θα αποκτήσει έναν υπερσύγχρονο μετεωρολογικό σταθμό, που θα αξιοποιηθεί σε περιβαλλοντικά προγράμματα, στα μαθήματα του ωρολόγιου προγράμματος και που θα μας δώσει την ευκαιρία για συνεργασίες με άλλους φορείς, όπως το Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου