Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Η ώρα του κώδικα στην τάξη μας!

  Την προηγούμενη Παρασκευή η τάξη μας συμμετείχε στην "ώρα του κώδικα", μια παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης για την επιστήμη της πληροφορικής. Για το λόγο αυτό αξιοποιήσαμε τον διαδραστικό πίνακα που υπάρχει στο χώρο της βιβλιοθήκης.
  Ξεκινώντας τη συζήτηση ρώτησα τα παιδιά τι σημαίνει η λέξη κώδικας. Αρκετά ανέφεραν ότι είναι οι κανόνες έχουμε ή ο συνδυασμός που ανοίγει κάτι, όπως το χρηματοκιβώτιο. Με αφορμή τις απαντήσεις τους, μπήκαμε στο ιστολόγιο και αφού είδαμε την αρχική σελίδα με τις αναρτήσεις που περιέχουν βιντεάκια,  εικόνες κ.ά, τους έδειξα τον κώδικα της σελίδας!  
  Αφού μιλήσαμε για λίγο για τον κώδικα στους υπολογιστές, κάναμε μια μικρή δοκιμή. Σε μια νέα ανάρτηση ενσωματώσαμε μια παρουσίαση από το slideboom και πειραματιστήκαμε με το μήκος και το πλάτος της! Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν, μια και αλλάζοντας τους αριθμούς η παρουσίαση μεγάλωνε ή μίκραινε!
   Έπειτα στην ιστοσελίδα hourofcode.com αξιοποιήσαμε το παιχνίδι Minecraft, όπου βάζοντας στη σωστή σειρά τις εντολές κινούσαμε τον ήρωά μας για να πετύχει στις αποστολές του!

  Μόλις ολοκληρώσαμε και αυτή τη δραστηριότητα, πήγαμε στο γραφείο των δασκάλων, συμπληρώσαμε τα στοιχεία μας στην αντίστοιχη φόρμα του hourofcode.com και εκτυπώσαμε τα αναμνηστικά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου