Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Οι τρεις σωματοφύλακες του δάσους!

  Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα δάσος ζούσαν δύο δεκαοχτούρες και ένα φίδι που ήταν καλοί φίλοι. Μια μέρα ένας άνθρωπος πέταξε ένα τσιγάρο στο δάσος... Τα ζώα της περιοχής έμαθαν πολύ γρήγορα για τη φωτιά. 
  Τότε ήρθε η δεκαοχτούρα, ο Αχιλλέας και είπε στην άλλη δεκαοχτούρα, τον Στίλτον και το φίδι, τον Λεονάρντο ότι μια φωτιά ερχόταν προς τα εκεί. Ο Στίλτον έπεσε κάτω από το δέντρο του, στο αγρόκτημα που ζούσε και ο Λεονάρντο από τις ρίζες του μεγάλου δέντρου, που έμενε. Ξαφνικά ήρθε μια ιδέα στον Στίλτον. "Χρειαζόμαστε βοήθεια. Όλους μας τους φίλους, για να σβήσουμε τη φωτιά στο δάσος" είπε. 
  Τότε ξεκίνησαν για να σώσουν το δάσος, πήγαν νότια στο σπίτι του Ντίφεν της αλεπούς, αλλά ο Ντίφεν έλειπε σε ταξίδι. Μετά πήγαν βόρεια στο σπίτι του Νεγκ, του σκύλου, αλλά ο Νεγκ είχε πάει να κυνηγήσει στο άλλο δάσος. Τελικά πήγαν μόνοι τους στο δάσος που καιγόταν. 
  Ήρθε τότε μια ιδέα στον Λεονάρντο, τον πύθωνα, να πάνε στο ποτάμι, να πιει πολύ νερό και να το φτύσει στη φωτιά. Αμέσως έτρεξαν στο ποτάμι, έβαλαν τον Λεονάρντο να πιει νερό και γύρισαν στο δάσος. Ξαφνικά από πάνω τους πέρασε ο Τίφι, το γεράκι και του ζήτησαν να πατήσει τον Λεονάρντο με όλη του τη δύναμη. Όταν τον πάτησε, ο Λεονάρντο έφτυσε όλο το νερό και έτσι έσωσαν το δάσος και όλα του τα ζώα.
  Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!
Από τους μαθητές
Νικόλα, Γιώργο, Αργύρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου