Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Παιχνιδοκαμώματα στο σχολείο μας!

Την Παρασκευή, πριν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, συνηθίζεται σε όλα τα σχολεία της χώρας να διοργανώνονται αποκριάτικα πάρτι για να γιορτάσουν οι μαθητές τις Αποκριές! 
  Εμείς, φέτος, είπαμε να πρωτοτυπήσουμε και να κάνουμε κάτι διαφορετικό! Με την προτροπή του δασκάλου των Αγγλικών, κ. Δημήτρη, διοργανώσαμε παιχνίδια στην αυλή του σχολείου! Το τελευταίο, λοιπόν, τρίωρο του ωρολόγιου προγράμματος τα παιδιά της Γ΄, της Δ΄, του Ε1΄ και της Στ΄ βγήκαν στο προαύλιο, χωρίστηκαν σε ομάδες και άκουσαν τους κανόνες.
  Οι ομάδες ήταν μικτές με παιδιά από όλες τις τάξεις και μόλις σχηματίστηκαν, οι μαθητές επέλεξαν το όνομα της ομάδας τους. Έτσι είχαμε τους "Αετούς", τους "Μπλε", τους "Ακατανίκητους", τους "Ατσίδες" και τους "Κεραυνούς". Η κάθε δοκιμασία διαρκούσε έξι λεπτά και οι ομάδες συγκέντρωναν πόντους κάθε φορά που ολοκλήρωναν κάποια.
1ος σταθμός
 Τα παιδιά έπρεπε να ισορροπήσουν σε μια μπάλα μπάσκετ. Όσα δευτερόλεπτα κατάφερναν να σταθούν πάνω της, τόσους πόντους συγκέντρωναν!
2ος σταθμός
  Οι μαθητές έπρεπε να αναγνωρίσουν ήρωες από αγαπημένες  παιδικές ταινίες! Όσους έβρισκαν, τόσους πόντους έπαιρναν.
3ος σταθμός
 Τα παιδιά είχαν ένα λεπτό στη διάθεσή τους για να απομνημονεύσουν 40 αντικείμενα, τα οποία μετά έπρεπε να αναφέρουν. 
4ος σταθμός
  Ο υπεύθυνος της δοκιμασίας έλεγε μια λέξη στα παιδιά και εκείνα προσπαθούσαν να τη σχηματίσουν με τα σώματά τους! Όσα περισσότερα παιδιά συμμετείχαν στη λέξη, τόσο αυξάνονταν οι πόντοι που έπαιρναν!
5ος σταθμός
  Σε αυτή τη δοκιμασία τα παιδιά έπρεπε να σουτάρουν και να βάλουν γκολ από απόσταση. Κάθε γκολ ισοδυναμούσε με έναν πόντο, ενώ κάθε δοκάρι με δυο.
6ος σταθμός 
  Οι μαθητές δοκίμασαν την ευστοχία τους πετώντας πετρούλες από απόσταση σε έναν κουβά με νερό!
7ος σταθμός
  Σε αυτή τη δοκιμασία τα παιδιά έβλεπαν περιγράμματα από φρούτα ή λαχανικά και έπρεπε να τα ανακαλύψουν.
8ος σταθμός
  Εδώ οι μαθητές έπρεπε να οδηγήσουν φυσώντας τα μπαλάκια του πινκ-πονκ από τη μια άκρη του τραπεζιού στην άλλη!
9ος σταθμός
  Τα παιδιά έπαιρναν με τη σειρά ενα χαρτάκι που ανέφερε ένα ζώο και έπειτα προσπαθούσαν να το αναπαραστήσουν με παντομίμα!
10ος σταθμός
 Στην τελευταία δοκιμασία οι μαθητές πατούσαν πάνω σε ένα χαρτί και μετακινούνταν κάθε φορά που ένα χαρτί έφτανε από το τέλος της ουράς στην αρχή!
  Για την ιστορία νικήτρια ομάδα ήταν οι "Κεραυνοί", αλλά μικρή σημασία είχε μια και όλοι μας περάσαμε τέλεια!

1 σχόλιο:

  1. Πολύ διαφορετικός και πρωτότυπος τρόπος για να κλείσει το τριημερο της τελευταιας Αποκριάς.Σίγουρα τα παιδιά θα το ευχαριστήθηκαν πολύ.Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς που ξέφυγαν απο τα τετριμμένα.Κοντοσφύρη Ολγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή