Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Το προαύλιο αλλάζει...

  Εδώ και καιρό συζητούσαμε στο σχολείο για την κυκλοφοριακή αγωγή μια και τα δύο τμήματα της Τετάρτης υλοποιούσαν σχετικά προγράμματα. Οι συνάδελφοι σχεδίαζαν να επισκεφτούν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Θήβα, αλλά κάτι η πίεση του χρόνου κάτι τα άσχημα οικονομικά ακύρωσαν τον προγραμματισμό τους. 
  Κουβεντιάζοντας, λοιπόν, πρότεινα να φτιάξουμε ένα πρόχειρο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στο σχολείο, να φέρουν τα παιδιά τα ποδήλατα τους και να εξασκηθούν. Το είχα κάνει δυο φορές παλαιότερα σε σχολεία, που είχα εργαστεί, με πολύ καλά αποτελέσματα, οπότε γιατί να μην το κάναμε και φέτος; Οι συνάδελφοι, όμως, αντιπρότειναν να γίνει μόνιμο, ώστε να υπάρχει στο σχολείο στο μέλλον.  
  Μόλις μπήκε ο Ιούνιος και αρχίσαμε τις προετοιμασίες για τις τελικές εκδηλώσεις, το θέμα επανήλθε! Πήραμε, λοιπόν, μολύβια, γόμες, χάρακες, ανασκουμπωθήκαμε και αρχίσαμε το σχεδιασμό του πάρκου. Μετά από αρκετές προσπάθειες καταλήξαμε στο τελικό σχέδιο, αγοράσαμε χαρτοταινίες, ρολά και μπογιές, καλέσαμε το δήμο, που μας διέθεσε δύο ελαιοχρωματιστές και το σχολείο μας απέκτησε το πολυπόθητο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής! 
Το προαύλιο αρχικά


 Το προαύλιο τώρα
  Τα σχέδιά μας, όμως, δεν τελειώνουν εδώ μια και του χρόνου σχεδιάζουμε να φτιάξουμε και παιχνίδια στο χώρο του προαυλίου, ώστε τα παιδιά να περνούν δημιουργικά το χρόνο τους. Βέβαια για την ώρα θα αρκεστείτε στην αυριανή ανάρτηση με την εκδήλωση για την κυκλοφοριακή αγωγή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου