Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Σκίτσου

   Η επιστημονική ομάδα της EDUCARTOON, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης για την κυκλοφοριακή αγωγή, συνδιοργανώνει με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, τον 2ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό σκίτσου με τίτλο: «Η χρήση του δρόμου…είναι στο χέρι σου – Αύριο εγώ θα οδηγώ». 
   Ο διαγωνισμός διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού. Θέμα του διαγωνισμού: «Οδική ασφάλεια» Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων (Δ΄- Ε΄- Στ΄ δημοτικού), Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, δημόσιων και ιδιωτικών αλλά και σε ελληνόφωνα σχολεία του εξωτερικού.
  Σκοπός του διαγωνισμού είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σε θέματα ασφάλειας στο δρόμο και να διαμορφώσουν σωστή οδική κουλτούρα μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία. Η συνεργασία αυτή συνδυάζει αποτελεσματικά την ευρεία διδακτική εμπειρία του εκπαιδευτικού δυναμικού της Νομαρχίας Σερρών στα θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και την πρωτοποριακή εκπαιδευτική πλατφόρμα της Educartoon, που εισάγει τη γελοιογραφία στην εκπαίδευση. Η προετοιμασία για το διαγωνισμό Οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων που θα προετοιμάσουν τους μαθητές τους για το διαγωνισμό μπορούν να αντλήσουν υλικό από τον ιστότοπο της educartoon: www.educartoon.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου