Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Βιβλιοπαρουσίαση: "Ο γρίφος του ψηφιδωτού".

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
   Μια νύχτα του Ιουνίου του 1300, ένας άνδρας βρίσκεται δολοφονημένος σε μια εγκαταλειμμένη εκκλησία έξω από τη Φλωρεντία, στη βάση ενός τεράστιου ψηφιδωτού. Την έρευνα για την εξιχνίαση του μυστηρίου αναλαμβάνει ο γνωστός ποιητής Δάντης Αλιγκιέρι που μόλις έχει εκλεγεί μέλος του Συμβουλίου των Προϊσταμένων της Κοινότητας. 
  Η έρευνα αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς παρεμποδίζεται διαρκώς από παραπλανητικές ενδείξεις και σκοντάφτει σε αναπάντητα ερωτήματα. Ποιο μυστικό σκόπευε να αποκαλύψει με το έργο του ο δολοφονημένος καλλιτέχνης; Ποια είναι η γοητευτική Αντίλια, η χορεύτρια που κάτω από το βαμμένο πρόσωπό της κρύβει μια πανάρχαιη ευγενική καταγωγή; Τι προσπαθούν να πετύχουν οι οπαδοί του αυτοκράτορα; Τι φοβάται και τι θέλει να κρύψει ο πάπας; Τι οδήγησε στη Φλωρεντία τη συντροφιά των λογίων που ετοιμάζονται να ιδρύσουν το καινούργιο πανεπιστήμιο; Τι κρύβεται πίσω από τον Τρίτο Ουρανό; 
  Ένα συναρπαστικό, κλασσικό μυθιστόρημα μυστηρίου, και ταυτόχρονα ένα γοητευτικό χρονικό της Φλωρεντίας των τελευταίων, σκοτεινών μεσαιωνικών χρόνων, πριν από τη λάμψη της Αναγέννησης, με πρωταγωνιστή έναν απρόσμενο Δάντη Αλιγκιέρι. 
Συγγραφέας: Τζούλιο Λεόνι
Μετάφραση:  Άμπυ Ράικου-Σταύρου
Θέμα:  Ιστορικό μυθιστόρημα
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Σελίδες: 400
Ημ. Έκδοσης: 2006

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου