Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Βιβλιοπαρουσίαση: "Χημικός και βιολογικός πόλεμος".

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
  Η ιστορική αφήγηση του χημικού και βιολογικού πολέμου με τον εύληπτο τρόπο που δίνεται μέσα στο βιβλίο, δεν απευθύνεται μόνο σε χημικούς ή βιολόγους, όπως θα μπορούσε να υποθέσει κανείς, αλλά και σε οποιονδήποτε αναγνώστη έχει διαβάσει ή ακούσει ή δει στην τηλεόραση κάτι για τους ιδιόρρυθμους αυτούς πολέμους και θα ήθελε να έχει κάποια πληρέστερη εικόνα και κάποιες πληροφορίες απο το παρασκήνιό τους.
  Διαβάζοντας κανείς το βιβλίο, θα διαπιστώσει πως η νοοτροπία των ανθρώπων στην αντιμετώπιση κρίσεων είναι η ίδια σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και σε όλες τις εποχές, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Θα συνειδητοποιήσει επίσης πως δεν υπάρχουν ηθικές αναστολές και ότι η υποκρισία, οι διάφορες ίντριγκες και οι ανίερες συμμαχίες είναι φαινόμενα διαχρονικά.
  Από την ανάγνωση του βιβλίου βγαίνει το συμπέρασμα ότι τίποτα δεν αποκλείει τη μελλοντική χρήση των χημικών και βιολογικών όπλων, ακόμη και σήμερα, σε δολιοφθορές, κινήματα, εξεγέρσεις, τοπικούς πολέμους ή και επιθέσεις με διηπειρωτικούς πυραύλους.
Συγγραφέας: Γιώργος Μανουσάκης
Θέμα: Τεχνολογία
Εκδόσεις: Πατάκη
Σελίδες: 319
Ημ. Έκδοσης: 01/01/2001

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου