Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Βιβλιοπαρουσίαση: "Τα δώδεκα Στραντιβάριους".

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου: 
  Ο Αντόνιους Στραντιβάριους υπήρξε ο πιο φημισμένος κατασκευαστής μουσικών οργάνων όλων των εποχών. Τα βιολιά του είναι μοναδικά, ικανά να παράγουν τον τέλειο ήχο.
  Το 1680 ένας υψηλά ιστάμενος της καθολικής εκκλησίας τον επισκέπτεται μέσα στη νύχτα για να του αναθέσει ένα πρωτόγνωρο έργο: να κατασκευάσει δώδεκα έγχορδα όργανα με βιβλική ισχύ.
  Το 2003 ο επιθεωρητής Ερέρο αναλαμβάνει να ερευνήσει τη στυγερή δολοφονία ενός πάμπλουτου Έλληνα εφοπλιστή που ζούσε στη Μαδρίτη. Στο μεταξύ, μια διάρρηξη χωρίς προφανές κίνητρο θέτει σε επιφυλακή τις αρχές στη Γενεύη. Άραγε έχουν αυτά τα δύο συμβάντα κάποια σχέση με τη μυστική επίσκεψη που έλαβε ο Στραντιβάριους εκείνη τη νύχτα πριν από τρεις αιώνες;
  Από την Κρεμόνα ως τη Γενεύη, τη Βιέννη, την Ιερουσαλήμ και τα στρατόπεδα του ολέθρου των ναζί, μια απέραντη συνωμοσία απλώνεται στο χρόνο. Η καταιγιστική δράση και οι συνεχείς ανατροπές είναι οι καλύτεροι πρωταγωνιστές στο μυθιστόρημα αυτό με το οποίο ο Ι. Μπίτζι εκπλήσσει τον αναγνώστη, πλάθοντας μια πλοκή που συνδυάζει ιστορία, θεολογία, και μια μουσική τόσο ουράνια όσο και επικίνδυνη.
Συγγραφέας: Ι. Μπίτζι
Μετάφραση: Χρύσα Θ. Μπανιά
Θέμα:  Ξένη Πεζογραφία
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Σελίδες: 512
Ημ. Έκδοσης: 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου