Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Άριστοι μαθητές κλεισμένοι σε κελιά!

   Ένα παιδί που φοιτά στη B' τάξη λυκείου, έγκλειστο στις φυλακές Αυλώνα βραβεύτηκε για την επίδοσή του στο δύσκολο διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, πριν από λίγες μέρες. Ωστόσο κατά την απονομή δεν ανακοινώθηκαν ούτε το όνομα, ούτε η καταγωγή του, παρά μόνο το σχολείο του.
    Eίναι 21 ετών, προέρχεται από χώρα του ανατολικού μπλοκ και είναι στη φυλακή, γιατί σύμφωνα με το διευθυντή του σχολείου του βρέθηκε μια ατυχή στιγμή σε χώρο που δεν έπρεπε να βρεθεί. Την επόμενη της απονομής είπε ο καθηγητής, στην Ελευθεροτυπία, «οργανώσαμε μια μικρή τελετή μέσα στη φυλακή παρουσία του διευθυντή και όλων των μαθητών για να ανακοινώσουμε την επιτυχία του και να του δώσουμε το βραβείο του. Συγκινημένο το παιδί, δέχθηκε τα συγχαρητήρια των συμμαθητών του, ενώ ο διευθυντής των φυλακών τού έκανε και ένα συμβολικό δώρο 100 ευρώ για τη διάκριση».
  Ο ίδιος μαθητής βραβεύτηκε επίσης πέρυσι από την Εγκληματολογική Εταιρεία που έχει υιοθετήσει το σχολείο και βραβεύει τους μαθητές με βάση το τρίπτυχο: καλοί βαθμοί, χωρίς απουσίες και καλή συμπεριφορά. Το σχολείο των Φυλακών Αυλώνα μετράει ήδη 11 χρόνια ζωής. Ο λυκειάρχης σημειώνει στην Ελευθεροτυπία ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το σχολείο παίρνει διακρίσεις:
   «Για μας είναι διάκριση και το γεγονός ότι κάποια από τα παιδιά μας επιτυγχάνουν στις πανελλήνιες εξετάσεις. Πέρσι, τρία παιδιά μπήκαν σε σχολές των ΤΕΙ». Στο σχολείο είναι εγγεγραμμένοι 283 μαθητές, όμως όσοι φοιτούν πραγματικά ανέρχονται σε 150, ενώ στο δημοτικό φοιτούν περί τους 80. Οι αλλοδαποί υπερτερούν, κυρίως είναι Αλβανοί. Η αναλογία αλλοδαπών-Ελλήνων είναι 50-50.
«Κάθε παιδί έχει και τη δική του ιστορία. Μέσα στο σχολείο αυτό, που μπορεί να είναι και το σχολείο της ελπίδας», υπάρχουν βασανισμένες ψυχές που ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία, κι αυτήν πιστεύω πως πρέπει όλοι να τη δώσουμε» καταλήγει ο λυκειάρχης του σχολείου.
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου