Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Το Ε2 μαζεύει καπάκια για καλό σκοπό!

  Εδώ και δύο μήνες, ο Σύλλογος Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων του Νομού Πέλλας, σε συνεργασία με μια μεγάλη εταιρία ανακύκλωσης και εμφιάλωσης με έδρα τη Θεσ- σαλονίκη, ξεκίνησε μια πρωτότυπη συλλογή, για να βοηθήσει ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν αναπηρικό καροτσάκι.
   «Βοήθεια από το κράτος δεν υπάρχει, αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε κάτι μόνοι μας. Αναπτύξαμε μια πρωτοβουλία που δεν κοστίζει τίποτα σε εκείνους που συμμετέχουν και μπορεί να βοηθήσει πολλούς συνανθρώπους μας», λέει η πρόεδρος του συλλόγου Δήμητρα Χριστάκη. Καθημερινά στα γραφεία του συλλόγου στα Γιαννιτσά φτάνουν δεκάδες σακούλες με πλαστικά καπάκια από όλη την Ελλάδα. «Με κούριερ, με ΚΤΕΛ, με το ταχυδρομείο. Η ανταπόκριση είναι μεγάλη».
   Μέλη του συλλόγου και εθελοντές, ξεχωρίζουν τα καπάκια, τα κατηγοριοποιούν και τα παραδίδουν στην εταιρία. Μέχρι σήμερα ο σύλλογος έχει συγκεντρώσει περίπου δυόμιση τόνους. «Είμαστε ακόμα στην αρχή. Χρειαζόμαστε σχεδόν τέσσερις τόνους για να αποκτήσουμε το πρώτο αμαξίδιο. Αλλά είμαστε αποφασισμένοι να τα καταφέρουμε και να συνεχίσουμε για πολύ καιρό. Η εταιρία παραλαμβάνει τα καπάκια, κάνει την καταμέτρηση και όταν φτάσουμε στην επιθυμητή ποσότητα, αντί χρημάτων, θα μας δώσει ένα αναπηρικό αμαξίδιο».
Στοιχεία επικοινωνίας:
Σύλλογος Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ν. Πέλλας
Κολοκοτρώνη 10, 58100, Γιαννιτσά Πέλλας
Τηλ.: 23820-81308
  Διαβάζοντας το παραπάνω άρθρο αποφασίσαμε σαν τάξη να βοηθήσουμε και εμείς  μαζεύοντας καπάκια! Τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας στις παρακάτω εικόνες! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου