Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Εθισμένοι με τον υπολογιστή τους οι μαθητές στην Ελλάδα!

   Απόλυτα εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες σε ανησυχητικό βαθμό είναι οι μαθητές ηλικίας 12-15 ετών, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του «Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας» και της πανεπιστημιακής Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων «Π.& Α. Κυριακού». 
   Το επίπεδο της χρήσης των ηλεκτρονικών υπολογιστών από τα παιδιά είναι πολύ υψηλότερο σε σχέση με τους ενήλικους, με το 85% ηλικίας 12-15 (Γυμνάσιο) να χρησιμοποιούν πολύ τον Η/Υ και, μάλιστα, από το σπίτι. Πάνω από 25% των μαθητών σερφάρουν 2-3 ώρες καθημερινά και το 35% έχει ήδη υπολογιστή στο δωμάτιό του.
   Εκτός, όμως, από υψηλά ποσοστά διείσδυσης του Διαδικτύου στους μαθητές, η χώρα μας -παρέα με την Κίνα, την Ταϊβάν και τη Νότια Κορέα- παρουσιάζει και ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εθισμού: από το 76% των Ελλήνων 16-20 ετών που κάνουν χρήση του Διαδικτύου, το 12,8% είναι στα όρια του εθισμού, το 8% βρίσκεται online περισσότερο από 20 ώρες την εβδομάδα, ενώ το 1% θεωρείται ήδη εθισμένο στο Διαδίκτυο. Η καθημερινή χρήση του Ιντερνετ καταγράφεται σημαντικά υψηλότερη στους χρήστες ηλικίας 12-15 (56%) σε σύγκριση με τους αντίστοιχους ηλικίας 8-11 (32%), ενώ τα κορίτσια εμφανίζουν ελαφρύ προβάδισμα στην καθημερινή χρήση (49%) έναντι των αγοριών (45%).
   Τέλος, φαίνεται πως όσο συχνότερα χρησιμοποιούν τα παιδιά το Διαδίκτυο τόσο αυξάνουν και οι ώρες απασχόλησής τους με αυτό. Ετσι, οι καθημερινοί χρήστες του υπολογιστή περνούν κατά μέσο όρο 4 ώρες στο Διαδίκτυο, οι εβδομαδιαίοι 3 και οι μηνιαίοι 2 ώρες. 
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου