Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Εταιρεία ενοικίασης... φίλων μέσω Ίντερνετ!

    Εκτός από πίτσες, DVD, κουβεντούλα και συντρόφους, μέσω Ίντερνετ μπορεί κανείς να παραγγείλει τώρα και φίλους. Φίλους, από εκείνους που ακούν, μιλούν και συνοδεύουν στις δραστηριότητες. Μόνο που αυτοί οι «φίλοι» έχουν μια ιδιαιτερότητα-πρέπει να τους πληρώσεις. 
    Η εταιρία «Rent a Friend» (κατά το Rent a Car) που ήδη παρέχει τις υπηρεσίες της στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά, θα διατίθεται στο εξής και στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενθαρρύνοντας τους χρήστες του Ίντερνετ που υποφέρουν από μοναξιά να «νοικιάσουν» ένα φίλο. 
    Όπως επιμένουν οι εκπρόσωποι της εταιρίας, οι σχέσεις μεταξύ των δύο μερών θα παραμένουν «αυστηρά πλατωνικές» καθώς δεν πρόκειται για υπηρεσία παροχής συνοδών. «Μπορείς να νοικιάσεις ένα φίλο για να βγεις έξω, να πας στον κινηματογράφο ή σε ένα εστιατόριο, κάποιον για να΄ρθει μαζί σου στο πάρτι, να σου μάθει κάτι καινούργιο ή κάποιον για να σου δείξει την πόλη που δεν γνωρίζεις», επισημαίνει το αμερικανικό σάιτ. 
    Όσοι αποφασίσουν να γίνουν μέλη, θα πρέπει να πληρώσουν 20 ευρώ το μήνα για να αποκτήσουν πρόσβαση στην βάση δεδομένων των περίπου 200.000 διαδικτυακών «φίλων» που διαθέτουν  προφίλ και φωτογραφίες. Μόλις οι χρήστες επιλέξουν κάποιον, μπορούν να διαπραγματευτούν για την τιμή ενοικίασής του. Και οι τιμές ξεκινούν από 7 ευρώ/ώρα. 
     Υπήρχε κενό στην αγορά σε αυτόν τον τομέα, επισημαίνει ο Σκοτ Ρόζεμπαουμ, ο ιδρυτής του Rent a Friend και προσθέτει: «'Ηθελα να κάνω εγώ το βήμα. Κανείς δεν πρόσφερε φιλία». Όπως τέλος πάντως εννοεί την φιλία κάποιος που προτίθεται να θέσει εαυτόν προς ενοικίαση ή να πληρώσει για να νοικιάσει έναν φίλο. 
 Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου