Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Τετάρτη 05 - 05 - 2010 Ημέρα τραγική


       Τρία άτομα - δυο γυναίκες και ένας άντρας - βρέθηκαν νεκρά στο υποκατάστημα της Marfin Bank στην οδό Σταδίου, όπου εγκλωβίστηκαν και δεν μπόρεσαν να σωθούν, παρά την επέμβαση της πυροσβεστικής. Άλλα πέντε άτομα απεγκλωβίστηκαν σώα, από υπερκείμενους ορόφους, όπως αναφέρει επίσημα η Πυροσβεστική. Ο ιατροδικαστής, Φίλιππος Κουτσάφτης, που πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο της πυρκαγιάς δήλωσε ότι η αιτία θανάτου είναι ασφυξία από την εκπνοή τοξικών ουσιών και καπνού. 
      Προανάκριση για το θάνατο των τριών υπαλλήλων και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών γίνεται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Σύμφωνα με οπτικό υλικό που διαθέτει η αστυνομία, ένα άτομο φαίνεται να σπάει την πόρτα της τράπεζας και άλλοι 3 πετούν μολότοφ. Και οι 4 φορούν κουκούλα. Σύμφωνα με δύο δημοσιογράφους του Tvxs που παρακολούθησαν από απόσταση 10 μέτρων το περιστατικό, ένας άγνωστος με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου έσπασε την τζαμαρία της τράπεζας και έριξε μέσα από την τρύπα των σπασμένων τζαμιών κάποιο διάφανο υγρό από μπουκάλι 1μιση λίτρου. 
     Ακολούθησαν εικόνες πανικού με τους εργαζόμενους της τράπεζας να βγαίνουν στα μπαλκόνια και στην ταράτσα, στην προσπάθειά να σωθούν. Ένας από αυτούς πήδηξε από το μπαλκόνι σε διπλανή τέντα. Πρόκειται για έναν άντρα, ο οποίος νοσηλεύεται σε πιο σοβαρή κατάσταση σε σχέση με τους άλλους τραυματίες. Οι υπόλοιποι απεγκλωβίστηκαν με τη βοήθεια της πυροσβεστικής. 
     Λίγη ώρα αργότερα, ομάδα διαδηλωτών έφτασε στο σημείο, υποστηρίζοντας ότι η πληροφορία για τους νεκρούς ήταν ψευδής. Φώναζαν συνθήματα κατά των συγκεντρωμένων δημοσιογράφων. Στο σημείο έφτασαν 4 διμοιρίες των ΜΑΤ που απώθησαν τους διαμαρτυρόμενους, κάνοντας χρήση χημικών. 
    Πριν από το τραγικό περιστατικό είχε προηγηθεί μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων ετών, τόσο στην Αθήνα όσο και στις άλλες πόλεις. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, περίπου 30.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις της Αθήνας και περίπου 20.000 στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες και συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις κάνουν λόγο τουλάχιστον διπλάσιο αριθμό διαδηλωτών, ενώ εκτιμούν ότι συμμετείχαν 100 με 150.000 άτομα. Στη διάρκεια των διαδηλώσεων σημειώθηκαν συγκρούσεις, που στην Αθήνα επεκτάθηκαν μέχρι την Λεωφόρο Συγγρού. Σοβαρά επεισόδια έγιναν στα σκαλιά της Βουλής, όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να διασπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας αλλά τελικά απωθήθηκαν. Κάηκε επίσης και τηλεοπτικό βαν, που σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανήκει σε τουρκικό κανάλι. Τα γεγονότα μεταδίδονται από όλα τα διεθνή ΜΜΕ σε εκτεταμένες ανταποκρίσεις τους.




Πηγή: www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου